Tartelete cu mere și gutui …

   Întotdeauna am fost inspirată toamna să prepar bunătăți dulci la cuptor astfel că am pregătit câteva tartelete ușoare și delicioase cu mere și gutui …

wp_20151005_007-1-erev

Ingrediente:   Pentru aluat

                      – 125 gr. unt rece

                      – 250 gr. făină (000)

                      – 80 gr. zahăr brun

                      – 1 ou

                      – 1 praf de sare

                       Pentru umplutură

                      – 4 mere de mărime medie

                      – 1 gutuie

                      – 100 gr. zahăr alb fin

                      – 1/4 de linguriță cu scorțișoară măcinată 

                      – 1 vârf de cuțit cu anason măcinat

                      – 2 linguri cu unt


Mod de preparare: Pentru început pregătim aluatul , astfel că într-un bol punem untul, făina, oul, zahărul și praful de sare apoi frământăm aluatul până obținem un aluat ușor sfărămicios. Din aluat formăm o bilă pe care o acoperim cu folie de copt și dăm aluatul la frigider pentru 1 oră. 

   Între timp după ce am spălat și curățat merele și gutuia, le tăiem cuburi și le punem într-o crăticioară alături de cele 2 linguri de unt la foc mic li amestecăm din când în când. 

   Atunci când începe să se lase zeamă de la fructe, punem și zahărul alături de scorțișoară și de anason, amestecăm bine, punem capacul și la foc mic lăsăm să se gătească.

   Fructele fiind gata le lăsăm câteva minute la răcit și apoi cu ajutorul unui blender facem o pastă aromată din fructe.

   După ce a trecut 1 oră, împărțim aluatul în două iar din fiecare parte întindem o foaie de grosimea dorită apoi cu un inel pentru furescuri decupăm cercuri pentru tarteletele noastre pe care le punem în forme pentru brioșe ce au fost unse cu unt și tapetate cu făină. Se dau la cuptorul preîncălzit la 170 de grade C pentru 15 minute apoi se scot la răcit și se mai pune o tavă. (acest aluat e bun pentru cel puțin 24 de Tartelete) 

   Pentru că am întins aluatul mai subțire, mi-a mai rămas aluat și din ce a rămas am întins o foaie din care am decupat mici steluțe pe care le-am copt tot la 170 de grade C însă pentru 10 minute. 

wp_20151005_044-1-errr

Când cojile de tartelete și steluțele sunt mai răcite, atunci umplem cu pasta de fructe fiecare tartă și le punem acoperiș din steluțele făcute mai devreme … Pudrăm cu zahăr farin cu aromă de vanilie și …Tarteletele cu mere și gutui sunt gata!

  Acest desert e o încântare pentru toate gusturile și merge cu foarte multe tipuri de umpluturi. 

Să aveți poftă!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s