Budincă de ovăz cu banane și cacao …

Săptămâna aceasta nu a început tocmai bine…e friguț și soarele nu și-a făcut apariția încă. 

    Partea pozitivă e faptul că toamna își face simțită prezența iar acum putem să ne bucurăm de tot felul de bunătăți calde… spre exemplu această budincă delicioasă și hrănitoare.

wp_20150928_005-1

Ingrediente: – 2 cești cu fulgi de ovăz

                      – 3 cești cu lapte de migdale (sau orice alt tip de lapte doriți)

                      – 2 banane mici 

                      – 1 lingură rasă cu cacao

                      – 1/4 de linguriță cu scorțișoară

                      – 2 lingurițe cu miere 

                       – miez de nucă opțional


Mod de preparare: Într-o oală micuță amestecăm fulgii de ovăz cu laptele și punem pe foc. 

   Când  începe să fiarbă adăugă bananele tăiate bucățele mici (putem păstra câteva feliuțe pentru decor), mierea, scorțișoara și amestecăm până ce ingredientele sunt omogenizate. După un clocot adăugăm și cacao. 

   Lasăm să fiarbă la foc mic încă 10 minute (sau mai mult dacă doriți să aibă o consistență păstoasă), apoi luăm de pe aragaz și ținem cu capacul pus pentru încă 5 minute.

  Tot ce ne mai rămâne de făcut este să punem budinca în vasele preferate, să decorăm cu feliuțe de banane și miez de nucă apoi să savură acest delicios preparat, numai bun în zilele friguroase.

wp_20150928_023-1

  Budinca de ovăz cu banane și cacao este un produs recomandat ca mic dejun dar și ca desert pentru toți pofticioșii mari și mici.  

 Să aveți poftă!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s