Brioșe de Toamnă …

   Când mă gândesc la Toamnă, mă năpădesc multe amintiri așa că din nostalgie am copt aceste brioșe aromate și delicioase…

wp_20151001_005-2

Ingrediente: – 200 gr. făină

                      – 100 gr. zahăr brun

                      – 150 ml. lapte

                      – 100 ml. ulei

                      – 50 gr. nucă măcinată

                      – 1 ou

                      – 1 banană

                      – 1 linguriță cu extract de vanilie

                      – coaja și sucul de la 1/2 portocală

                      – 1 pliculeț praf de copt

                      – 1 praf de sare

                      – 2 linguri cu zahăr pudră

                      – 1 linguriță cu scorțisoară pudră


Mod de preparare: Într-un bol pentru mixer adăugă treptat banana pasată, zahărul, oul, uleiul, laptele, făina, vanilia, nuca, praful de sare, coaja de portocală și praful de copt stins în sucul de la jumătatea de portocală. După fiecare ingredient mixăm bine apoi adăugăm următorul și se amestecă până ce toate ingredientele sunt omogene.

Se pune aluatul cu două linguri în tava specială pentru brioșe ce a fost acoperită cu hârtii speciale și se dă la cuptorul preîncălzit la 170-180 de grade pentru 30 de minute pe treapta din mijloc. 

   După ce scoatem de la cuptor minunățiile de brioșe, le lăsăm să se răcească puțin apoi le pudrăm cu zahărul pudră amestecat cu scorțisoara.

   Acest desert îmi place să îl savurez lângă o ceașcă de ceai însă este versatil și merge oricum doriți, chiar și ca pachețel pentru cei mici. 

Să aveți poftă!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s