Înghețată de ciocolată …

     Pentru că tot veni soarele cu razele sale călduroase am zis să fac o înghețată pentru a sărbători venirea căldurii …

wp_20150501_008-1

Ingrediente:– 250 ml. smântână pentru frișcă

                      – 2 ouă

                      – 50 gr. zahăr alb

                      – 1 linguriță cu esență de vanilie și 1/2 linguriță esență de migdale

                      – 3 linguri de Nutella sau orice cremă de ciocolată tartinabilă

                      – 1 lingură de cacao

                      – 5 linguri cu ciocolată tocată mărunțel

                      * Puteți pune tot felul de adaosuri în funcție de preferințe cum ar fi: nuci, alune, fructe uscate, etc.

Mod de preparare: Începeți prin a scoate toate ingredientele la temperatura camerei (cu excepția smântânii pentru frișcă) cu cel puțin 30 de minute înainte de a începe să pregătiți înghețata.


   Ouăle, zahărul și esențele sunt bătute cu mixerul într-un vas la bain- marie până ce capătă o culoare mai pală și o consistență ușor groasă apoi se transferă într-un alt vas mai mare.


   Smântâna pentru frișcă se bate de asemenea cu mixerul mai întâi până ce devine ușor vâscoasă și se adaugă crema de ciocolată în același timp cu cacaoa continuând să mixăm cât să aibă o consistență densă (să nu curgă ușor din bol).

wp_20150501_009-1

  Ținem la congelator cel puțin 3 ore sau mai bine peste noapte.
  Acest desert nu este doar ușor de preparat însă este și delicios fiind perfect pentru a răsfăța toți pofticioșii din familie !  

Să aveți poftă!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s